tisdag 17 juli 2007

Ingen avsändare.

I fredags när jag packat alla mina väskor för en semester i Skåneland och rusade ut ur lägenheten för att hinna med tåget såg jag ett brev på hallmattan i ögonvrån. Min adress var masinskriven på en påklistrad lapp och jag stoppade det mellan mina läppar och fortsatte kånka ut mina väskor ur lägenheten och låsa dörren och swisha ner för trapporna. Eftersom jag är extremt fattig med betoning på extremt så drog jag min enorma röda väska efter mig upp och ner för gatorna medan jag svettades i den starka solen och förbannade mig själv för att jag valt att åka tåg just när solen stod som högst på himmelen.

Medan solen brände min mittbena som värst tog jag brevet som fortfarande vippade mellan mina läppar och sprättade upp det och drog fram de tre utrivna sidorna med text om författare som bloggar och en längre artikel om den finska författaren Mikko Rimminen. På ena sidan var ordet "ödmjukhet" skrivet med prydliga bokstäver och två inklistrade citat från en annan tidning, vilket jag förstod av skillnaden mellan papprena. Det fanns ingen avsändare, bara att det var postat den 15 juli i Årstad.





Hmmm... min första tanke var att det var samma anonyma person som kommenterat flitigt på mitt inlägg om kritiken jag fick från min lärare. Men jag vet inte. Har faktiskt inte en aning om vem som har lagt ner energi på att skicka mig dessa sidor, eller vad han/hon vill säga mig?

Inga kommentarer: