söndag 22 juli 2007

Mythbusters á la Svedala.

Om du har missat det alldeles förträffliga tv-programmet "Mythbusters" så är det bara att skaffa digitalbox och Discovery och logga in torsdagar klockan åtta om du bor i Korea, i Sverige har jag ingen aning om när programmet sänds. Det handlar i alla fall om att ta kål på eller bekräfta myter. Det kan vara saker som visats i filmer eller berättats från mun till mun utan att någon faktiskt vet om det hänt på riktigt. De har testat om man kan måla ett rum med dynamit, om byxor kan självantända, om det är möjligt att öppna en bildörr under vatten, kan man bli elektrifierad om man kissar på en strömförande järnvägsskena, kan man dö av fallande pistolkulor och så fortsätter det i all oändlighet. Killarna är galna och gillar att i slutet på programmet spränga saker i en stor fet explosion.

I alla fall, så ska jag alldeles strax komma till min poäng, så testade de i ett avsnitt om man kan lura ett infrarött inbrottslarm med ganska enkla medel. Pål, Carls bror, bestämde sig för att testa fenomenet efter ett 91 års kalas på Svanshalls krog som ligger mellan Arild och Jonstorp, inte allt för långt från Mölle. Mormor som var födelsegrisen och vackert uppklädd var nöjd och glad med den platta tv:n hon fick i present men mindre nöjd med dagens skådespelare som hon sa "kunde se ut hur som helst." Det var annat när hon var ung och Errol Flynn var på vita duken. Men till saken, efter några öl på Björns (Calles andra bror) övervåning gjordes utförliga tester.

6 kommentarer:

Mirabelle sa...

Det var hur enkelt som helst att gå med en filt framför sig förbi kameran utan att den gav utslag. Men så fort Pål tittade över kanten på filten så blinkade den ilsket rött. Varsågod alla inbrottstörstande människor :D.

Karl-Anders Johansson sa...

Fast ska man vara helt ärlig så är det ju killarna (eller kanske framförallt tjejerna?) i Brainiac som står för de flesta explosionerna i underhållningspseudovetenskaps-TV... :)

Anonym sa...

Pål är mycket nöjd med sin filmdebut i syberrymden ;0)
dessutom undrar han om du inte skulle kunna skapa någon svensk variant av hans nämnda favoritprogram. i så fall paxar han för att få huvudrollen!!
det var kul och ses nere i Lerhamn. Hoppas att det inte dröjer allt för länge till nästa gång. hela familjen hälsar /Cecilia

Mirabelle sa...

Karl-Anders: Den serien måste jag se. Det finns inget så sexigt som tjejer som spränger saer i luften ;).

Cecilia: Hehe... ja, Pål ser mycket koncentrerad ut när han utför testerna. I min bok är han given som programledare! Hur mysigt som helst att se er. Hälsa hela familjen och så ses vi snart igen!

Anders sa...

Nej snälla undvik Brainiac, sånt skräp bör inte uppmuntras.

Mirabelle sa...

Anders: Nu MÅSTE jag ju bara se Brainiac, så jag kan ha en uppfattning själv :D